terroristi

Eilen otin aika lailla rennosti ja istuskelin rannalla katsellen aallokossa leikkiviä delffiinejä, ja joitakin sorsamaisia lintuja jotka sukeltelivat kalaa merestä. Harmittaa kun en ottanut lintukirjaa mukaan. Täällä on myös ruskeita pieniä puluja ja variksia jotka ääntelevät erilailla kun kotona. Jos meikäläiset varikset sanovat kraak, sanovat turkkilaiset guurk. Kävin myös islamilaisen tieteen museossa ja kävelin pieniä kauppakatuja pitkään.

Tänään odotin paikallista tuttavaa erään ostoskeskuksen edessä. Koska emme olleet sopineet tarkkaa paikkaa tapaamiselle, vaeltelin ympäriinsä katsellen sopivaa paikkaa missä näkyisin. Jostain syystä emme myös pystyneet soittamaan. Onneksi erotun täällä hieman joukosta, joten tapasimme pari minuuttia suunnitellusta myöhässä pihalla. Sitten paikallinen vartija tulee kysymään jotain turkiksi. Sain myöhemmin kuulla, että minua oli pidetty epäilyttävältä. Ovat kuulema varovaisia viimeaikaisten pommien takia. Vaikken edes käynyt ostarin sisällä.

Turkkilaiset ottavat turvallisuuden oikeutetusti tosissaan. Moniin paikkoihin kuljetaan metallinpaljastimen läpi. Niin myös ostariin. Kuten suureen basaariin, museoihin ja nähtävyyksiin.

Turkin aksentti ja sakarin aksentti ovat hyvin erilaisia. Mutta rauhallisesti puhumalla ymmärrämme hyvin toisiamme.

Auton kyydissä pääsen tutustumaan paikalliseen liikennekäyttäytymiseen autoilijan näkökulmasta. Kiroilemme omilla kielillämme muille tienkäyttäjille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *