kävelyllä uudemmassa kaupungissa

Päätän kävellä ennalta suunnittelematonta reittiä taksin aukiolle. Ja löytää samalla aurinkovoidetta, koska käsien iho alkaa jo punoittaa.

Jalkapallo-stadionin jälkeen löydän itseni macka puistosta. Kartan mukaan vieressä on myös hautausmaa, johon on pakko päästä käymään.

Kyseessä taitaa olla vanha hautausmaa, jota ei ole hoidettu vuosiin. Tai ainakin melkein. Joku on rakentanut kulkukissalle kodin vanerista ja kankaasta vanhaan hautaan. Täällä pidetään huolta eläimistä. Niille jätetään ruokaa ja vettä kaikkialle. Ja ainakin koirat näyttävät lihavilta, ja makoilevat tyytyväisinä kaikkialla. Eräs jopa puiston viereisessä liikenteenjakajassa.

Ympäristössä on myös paljon roskaa. Mm. Rikottuja kaljapulloja. En saa selvää hautojen kirjoituksista, jotka ovat osittain arabiaa. Myöskään vuosilukuja ei näy.

Koitan löytää maan päältä luita, eikä tarvitse kauaa etsiä. Niitä on kaikkialla. Jopa aika isoja. Toivon löytäväni mahdollisimman ehjän pääkallon. Hautausmaa on myös koti saatanan suurille kotiloille.

Kävelen taksimille ja löydän toisesta apteekista aurinkovoidetta. Pitkähihainen kauluspaita saa mennä reppuun, kun lämpö on ylittänyt jo 20 astetta.

Kävelen hieman välillä eksyen takaisin hotellille. Istanbulissa opasteisiin ei voi luottaa. Sultanahmetissa yksi kyltti kertoo sultanahmetin olevan merellä. Joka korttelissa on myös paikka nimeltä fatih, se tarkoittaa valloittajaa. Myös poliiseilla näkyy sama teksti välillä varusteissa.

Takaisin mentäessä päädyn vahingossa suureen basaariin, jossa reppu skannataan lentokentiltä tutuilla patukoilla. Poliisit ovat ystävällisiä ja uskaltaudun pummimaan yhdeltä parilta tulta.

Erityismaininta hotellin siivoojasta. Hän tekee täsmällistä työtä. Esimerkiksi Olin jättänyt hikiset vaatteet tuolille, ja hän oli viikannut ne kauniisti. Myös sänky on aina pedattu kuin armeijassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *